Kermistheater op Fort aan de Klop

Zaterdag 25 oktober en zondag 26 oktober komt de kermis naar Fort aan de Klop. Hier brengt Toneelgroep Maarssen ’32 die dagen “De Kop van Jut”. Een blijmoedige whodunnit, waarin het ware verhaal achter de gelijknamige kermisattractie wordt verteld.

“De Kop van Jut” belooft spanning en humor, een lach en een traan. De voorstelling speelt zich af tijdens de opbouw van de kermis. De exploitanten zijn daar druk mee … en met elkaar. Ze hebben het niet makkelijk, al was het maar omdat deze keer Henk Jut weer van de partij is. Henk ligt niet goed bij de anderen; er is altijd last met die gast. Welke problemen brengt ie nu weer?

Dan verschijnen er opeens journalisten, duikt de ‘echte’ Kop van Jut op en verdwijnt er geld. Is Henk Jut de dief? Want eenmaal verdacht is altijd schuldig. Toch?

Tussen al het gekrakeel zorgt het KopvanJut-koor voor vrolijke klanken en liedjes die tot nadenken stemmen.

Het is mogelijk de hand te laten lezen door een waarzegster!! Dames en heren, kom, kijk en geniet van de “Kop van Jut” .

Roddel
Regisseur Ineke de Jongh vertelt: “Roddel en achterklap is een van de thema’s van het stuk. Waarop baseren mensen hun oordeel en wat doet groepsgedrag? Die vragen leggen we het publiek voor. Maar het is zeker geen ‘zware’ voorstelling. Net als op een echte kermis is er van alles te zien en te beleven. ….”

Waargebeurd
“De Kop van Jut” is geschreven door Peter Boss. Hij liet zich inspireren door het waargebeurde gruwelverhaal van Hendrik Jacobus Jut, die in 1872 twee vrouwen vermoordde. Had deze Jut nu geleefd, dan zouden zijn daden tot ‘breaking news’ en ‘trending topics’ hebben geleid. Ook die elementen zijn terug te zien in de voorstelling.

Bestellen
Kaartjes voor “De Kop van Jut” zijn niet meer te bestellen.

“De Kop van Jut” is een productie van Theatergroep Maarssen’32 in samenwerking met  Stichting Toculza.

Hoe laat
Op zaterdag 25 oktober is er 1 voorstelling om 19:30 uur en op zondag 26 oktober zijn er 2 voorstelling te zien om 14:00 uur en om 16:30 uur. De prijs is 12,50 euro inclusief 1 drankje. (Met korting 11,00 euro) En dit spektakel wordt gespeeld op Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4 te Utrecht.