Presentatie theatergroep Maarssen ‘32

Al jarenlang onderscheidt Theatergroep Maarssen ’32 zich met uiterst succesvolle, vernieuwende (grootse) theaterprojecten, veelal op bijzondere locaties, die publiek uit het hele land naar de Vechtstreek trekken.

Wij produceren deze evenementen volledig zelf, van het eerste idee tot en met de uitvoering. Soms (her)schrijven we de voorstellingen zelf. Ook werken wij samen met bijvoorbeeld schrijvers, musici, zangers en dansers. Op deze manier ontstaan unieke theaterproducties. Als extra programmaonderdelen bieden wij regelmatig bijvoorbeeld fiets/wandel/vaartochten, diner, high tea.

Onze locatieprojecten worden door zowel het publiek als door de locaties zonder uitzondering als kwalitatief uitstekend en vernieuwend betiteld.

Hierna een korte indruk van aantal van onze grotere producties. Een fotopresentatie hebben wij bijgevoegd.

  • Op 2, 3, 16 en 17 oktober 2022 speelden wij de familievoorstelling ‘De Dappere Dreiner’ op de historische boerderij Vrijhof Oostwaard in Maarssen. Aanvullende op de voorstelling was ook een festivalterrein ingericht waar voor een ieder wat was te doen. Denk aan iets te eten en te drinken, maar ook schminken, knutselen en het spelen van Oud Hollandse spelen.
  • Op 16 juni 2019 op landgoed Randenbroek in Amersfoort en 22 september 2019 op Ridderhofstad Gunterstein in Breukelen: muzikale theatervoorstelling ‘Johan van Oldenbarnevelt’. Het was 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt stierf. Wij brachten hem tot leven in een informatief buitenspel, met humor en muziek. In Amersfoort, de geboortestad van Johan en tegen het decor van de prachtige Ridderhofstad Gunterstein in Breukelen, waarvan Johan van 1611 tot zijn dood in 1619 de kasteelheer was. Deze voorstelling is op basis van historisch onderzoek geschreven en mede op basis van improvisaties tot stand gekomen.
  • Op 3 en 4 juni 2017: ‘Familiefestival Peter Pan’, een familievoorstelling gebaseerd op het bekende verhaal van Peter Pan in een bewerking van regisseur Justin le Bruyn. Aanvullende op de voorstelling was ook een festivalterrein ingericht waar voor een ieder wat was te doen. Denk aan iets te eten en te drinken, maar ook schminken, knutselen, muziek maken en het spelen van Oud Hollandse spelen. Alles was ingericht op de historische boerderij van de familie Peek te Maarssen. Deze productie inclusief het familiefestival is op 9 en 10 juni 2018 herhaald op de CultuurCampus te Vleuten.
  • Op 21 en 22 november 2015: ‘Van Gogh inspireert Theater, Ogen Oren en de Rest’, een in eigen beheer ontwikkelde mozaïekvoorstelling op basis van improvisaties geïnspireerd op de schilderijen en brieven van Van Gogh, gespeeld op C-Fort Maarsseveen te Maarsseveen.
  • Op 25 en 26 oktober 2014: ‘De Kop van Jut’, een door Peter Boss geschreven comedy met als uitgangspunt het werkelijke verhaal achter een kermisattractie, gespeeld in Fort aan de Klop te Utrecht.
  • Op 11 januari 2014: ‘Koninkrijk draait doorrrr……!’ Een historische comedy geschreven door Thomas van der Ham met als uitgangspunt de verjaardag van 200 jaar koninkrijk, gepresenteerd als live talkshow.
  • Op 29 en 30 juni 2013: ‘The Wrong Man’, een zogeheten cinema noir thriller, in eigen beheer ontwikkeld op basis van klassieke films.
  • Op 22, 23 en 24 juni 2012: ‘De Laatste Huycoper’, een spectaculair muziektheater productie geschreven en geregisseerd door Thomas van der Ham, gespeeld in park van buitenplaats Goudestein, ihkv 80-jarig jubileum en Jaar van de Historische Buitenplaats.
  • Op 21 en 22 januari 2012: ‘De Kleine Prins’ van Antoinne de Saint- Exupéry in theater ’t Zand
  • In december 2010 organiseerden wij kerst-theaterdiners, met theater, voordrachten, muziek, zang, dans in Theater Lokaal, dat voor de gelegenheid geheel in kerstsfeer was gebracht.
  • Op 4, 7, 27 en 28 mei 2009: ‘De Achtste Dag’, een indringende voorstelling over ‘vrede en vrijheid’ in de historische Dorpskerk te Maarssen.
  • Op 30 en 31 mei en 1 juni 2009: een vrolijke openluchtvoorstelling op Fort aan de Klop.
  • Op 19 december 2008: korte voorstellingen van het Russische kerstsprookje ‘Varenka’, tijdens kerstmarkt in het sfeervolle centrum van Maarssen.
  • In november 2008 brachten wij tien voorstellingen van een uniek theaterspektakel ‘De Griezelbus’, een eigen bewerking van de Griezelbus-verhalen van Paul van Loon. Het publiek beleefde een spannende rit naar de speellocatie, een oud wijkgebouw. Daar aangekomen liepen zij via een sinistere route van het ene bloedstollende verhaal naar het andere. De beleving werd ondersteund door bijzondere multimedia, zoals belichting en geluidseffecten door een geluidkunstenaar. Van onze 500 gasten ontvingen we erg enthousiaste reacties. De 150 belangstellenden op onze reservelijst moesten wij helaas teleurstellen.
  • In juni 2008 speelden wij op Fort Vechten te Bunnik voor ca 600 bezoekers een eigen bewerking van ‘De Kersentuin’, een klassieker van Tsjechov. Van de organisatie die deze voorstelling jaarlijks aanbiedt, begrepen wij dat onze versie van De Kersentuin tot een van de beste in de afgelopen jaren mag worden gerekend.
  • In november 2007 speelden wij een Gothic-versie van Molières spektakelstuk ‘De Heer van Pourceaugnac’ in het Pim Jacobs Theater te Maarssen voor ca 500 bezoekers.
  • In juni en september 2006 bezochten ca 1250 bezoekers zes grootse muziektheatervoorstellingen ‘Mozart, Wonderkind tot Megaster’ in de tuinen van Museum Slot Zuylen (juni) en Kasteel Sypesteyn (september). Ook deze voorstelling, muzikaal omlijst door een rockband en een klassiek pianist, werd speciaal voor ons geschreven.
  • In 2006 speelden wij de absurde komedie ‘Het moeizame liefdesleven van Atilla Galop’ in het historische fabrieksgebouw ‘De Fabrique’ te Maarssen.
  • In november 2005 genoten ca 800 gasten van 6 unieke – speciaal voor ons geschreven – voorstellingen ‘Belle in de geest van Voltaire’ in het historische kerkje van Oud Zuilen. Ook deze voorstellingen maakten wij in het kader van het Belle van Zuylen-jaar.
  • ‘L’ Année de Belle, une belle année’. In juni 2005 bezochten ruim 400 bezoekers onze twee grootse theaterevenementen in het kader van het Belle van Zuylen-jaar in en rondom Museum Slot Zuylen, met een zeer afwisselend programma in de slottuinen en vijf totaal verschillende theaterbelevenissen op 5 plaatsen in het slot.