Enkele referenties en een kleine greep uit de reacties op onze voorstelling over Johan van Oldenbarnevelt in 2019:

  • Wat hebben we genoten van jullie enthousiasme, veerkracht en daadkracht. De jury heeft met veel belangstelling en bewondering naar jullie verhaal geluisterd en geeft het volgende terug over jullie club: Prachtige vereniging die ondanks hun eigen rampjaar 2021 veel veerkracht vertoont en daar inspiratie uit put om er in de toekomst mooie voorstellingen mee te maken. Jullie gaan niet bij de pakken neerzitten, maar pakken juist kansen waar dat kan. Met een toekomstgerichte blik tonen jullie veel veerkracht en een sterke mentaliteit. Jullie initiatieven onderscheiden zich van andere verenigingen en maken jullie uniek. Succes met de voorbereidingen! (jury landelijke verkiezing Club van het Jaar 2021)
  • In 2019 heb ik de theatergroep pas leren kennen en was direct diep onder de indruk van de voorstelling over Van Oldenbarnevelt op Gunterstein. Dit gezelschap van hoge kwaliteit verdient ons aller steun en ik zal zelf actief proberen sponsors te vinden voor een nieuwe start. (mevrouw Bertien Quarles van Ufford; eigenaresse Ridderhofstand Gunterstein)
  • Dank voor de warme ontvangst gisteren. Ik spreek namens onze hele adviescommissie als ik zeg dat we erg genoten hebben van de voorstelling op de bijzondere locatie in Amersfoort. (Prins Bernhard Cultuurfonds)
  • Wat een geweldige voorstelling: Johan van Oldenbarnevelt, gespeeld op het voorplein van ridderhofstad Gunterstein, van 1611 tot 1619 in zijn bezit. Mooier kon niet! Zo creatief, grappig, origineel en informatief, geschiedenis komt zo echt tot leven. (Cultuurfonds Stichtse Vecht)
  • Er is ongelofelijk goede research gedaan, er zijn bergen werk verzet voor het spel (repetities) en voor de vormgeving. De regisseur moet een uiterst inventieve man zijn, hij zorgde met jullie samen voor een afwisselende en enthousiaste voorstelling met attractieve vondsten. Jullie brachten de leukste geschiedenisles die er is. Ik vind dat jullie Johan van Oldenbarnevelt echt geëerd hebben. (Guido de Wijs, initiatiefnemer herdenkingsjaar Johan van Oldenbarnevelt)
  • Prachtige voorstelling! Ogenschijnlijk zwaar onderwerp op laagdrempelige wijze gebracht.
  • Het was een feest om naar te kijken! Prachtig oud verhaal gebracht met zoveel hedendaagse tekst en humor. Zeer origineel.
  • Met volle teugen genoten van jullie heerlijke en leerzame optreden. Wat een enthousiasme en humor!

Natuurlijk hopen we je bij onze voorstellingen te ontmoeten!
Voordat het zover is, kun je ons bekijken op YouTube. Daar hebben we veel foto- en filmpresentaties geplaatst.