Van RokaToma naar Maarssen'32

RokaToma 1932

In 1932 werd de Roomsch Katholieke Toneelvereeniging Maarssen, kortweg RokaToma, opgericht door de latere Kardinaal Alfrink, toen kapelaan in Maarssen. In het rijke verenigingsleven in die dagen mocht een katholieke toneelvereniging niet ontbreken. Doel was om de katholieke gemeenschap te laten spelen in en genieten van toneel in de moeilijke crisisjaren.

Bijna 90 jaar later is theatergroep Maarssen’32 nog steeds een ambitieuze en vrolijke vereniging met ongeveer 30 leden die voor en achter de schermen actief zijn. Met onze gevarieerde producties, vaak op bijzondere locaties, vermaken wij in onze mooie Vechtstreek publiek uit het hele land. Geregeld brengen we geschiedenis verrassend tot leven, met een link naar het heden.

Wij produceren onze producties zelf, van het eerste idee tot en met de uitvoering. Graag werken we samen met bijvoorbeeld muzikanten, zangers en dansers. Makers, spelers, vormgevers en technici voelen zich samen verantwoordelijk voor mooie voorstellingen en enthousiast publiek.

Maarssen32 2019

Vrijdag 12 maart 2021 is voor ons een inktzwarte dag. Wij raakten alles kwijt door een enorme brand. Ons ‘honk’, waarin wij o.a. repeteerden, decors bouwden en onze vele spullen bewaarden is compleet verwoest. Alle kostuums, rekwisieten, decorstukken, theaterbelichting en -geluid, grimematerialen, pruiken etc. zijn in rook opgegaan. Deze collectie is voor ons onmisbaar en van onschatbare waarde.

Meer info over dit drama en de mogelijkheid ons te steunen door te doneren vindt u op de link naar pagina Theatergroep Maarssen’32 geruïneerd door brand