Johan van Oldenbarnevelt

Als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit een kwartje. Maar Johan wel. En op het eind wordt hij zelfs als een echte heer onthoofd. Johan? Ja, Johan van Oldenbarnevelt. Een groot staatsman. Eén van de grondleggers van wat we nu Nederland noemen. We hebben het dan over de 80-jarige oorlog, Willem van Oranje en de Gouden Eeuw. Meer dan 400 geleden is het idee van een verenigde staat van lage landen iets totaal nieuws. Iets radicaals. Maar Johan weet de zaken goed te regelen, in binnen- en buitenland. En zo krijgt hij toch flink wat voor elkaar. Samen met Maurits. De strateeg. De Stadhouder. Aanvankelijk vormen de twee een dream team dat de Spanjaarden steeds verder terug weet te dringen. Helaas houdt de liefde geen stand. Als landverrader eindigt Johan op het Binnenhof…

In deze beeldende en muzikale theatervoorstelling wordt het publiek meegenomen in de geschiedenis van Nederland en het leven van Johan van Oldenbarnevelt. Hij richtte de VOC op en hij was één van de vormgevers van Nederland. Een eigentijdse vertelling over slimmigheid en gekonkel met verrassend veel parallellen naar het politieke landschap van het hier en nu.

Het is 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt stierf. Wij brengen hem tot leven in een informatief buitenspel, met humor en muziek. Op 22 september spelen wij tegen het decor van de prachtige Ridderhofstad Gunterstein in Breukelen, waar Johan van 1611 tot zijn dood in 1619 de kasteelheer was. In juni willen we de voorstelling in Amersfoort spelen, de geboorteplaats van Johan.

De voorstelling is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar.

Op de hoogte blijven? Stuur een mail naar: info@maarssen32.nl

HET TEAM VAN JVO BESTAAT UIT:
Schrijver en Regie Thomas van der Ham
Regie-assistenten Tokie Broeke
Carin Bos
Productieleider Theo Bolta
Decor & Techniek Sjaak Braat,
Ton Blokhuis,
Maarten ter Hart,
Peter van Dam
Spelers Jurrien Meijer,
Theo Bolta,
Frits Langelaar,
Theo Koot,
Annemarie Kooijman-Schoonheim,
Annebeth Kooijman,
Anne-Gré Engel,
Anja de Gier,
Sandra Agterberg,
Louise Nagtegaal,
Ria Dijkers
Aankomende speeldata:

Amersfoort
Juni 2019

Ridderhofstad Gunterstein te Breukelen
Zondag 22 september 2019

De productie wordt mede mogelijk gemaakt door: